Задля безпеки громадян не тільки вдома, а й у місцях великого скупчення людей, з метою профілактики вуличних злодіїв Державна служба охорони Рівненщини встановила кнопки «Термінового виклику міліції».

Злочин розкривається набагато швидше за «гарячими» слідами, оскільки працівники міліції не витрачають час на переслідування злочинця. На вулиці випадки бувають різні, і громадяни не завжди мають можливість бігти до правоохоронних органів або зателефонувати «102» та повідомити про протиправні дії. Саме у таких випадках може знадобитися кнопка «Термінового виклику міліції». За повідомленням чергових пульту УДСО, такою кнопкою щомісяця громадяни користуються в середньому понад два десятки разів.

Тривожні кнопки встановлені у громадських місцях: супермаркетах, ресторанах, розважальних закладах. Знайти таку кнопку можна за допомогою спеціального вказівника – наклейки з написом «Терміновий виклик міліції». Така система дає змогу підвищити ефективність діяльності нарядів міліції, задіяних для охорони об’єктів та громадського порядку та оперативно відреагувати на правопорушення.



pic

pic

pic

pic

pic