З початку листопада 2014 року, з ініціативи начальника Дубровицького РВ УМВС України підполковника міліції Сергія Родзіна, у загальноосвітніх закладах міста та району проводився конкурс творчих робіт. У своїх роботах школярі показали актуальність професії правоохоронця.

Усі діти загальноосвітніх шкіл Дубровицького району, а це учні 1-11 класів, упродовж листопада могли прийняти участь у творчому конкурсі відповідно до своєї вікової категорії. Важливим було те, щоб творчий малюнок чи твір виражав власні погляди і роздуми дитини, наприклад, побажання, відгуки або ж власні погляди щодо того, яким має бути справжній міліціонер, а також у яких випадках він може прийти на допомогу.



pic

- Конкурс проводився для трьох вікових категорій: перша категорія – це учні 1-4 класів, номінація малюнок «Міліціонер – друг дітей», друга – 5-8 класи, твір-роздум «Хто такий справжній міліціонер» і третя – 9-11 класи, твір-есе «Міліція і суспільство. Точки дотику», - розповідає начальник Дубровицького райвідділу Сергій Родзін.



pic

Журі підбили підсумки конкурсу дитячого малюнка та творів. Упродовж місяця юні митці зі шкіл надсилали свої твори до відділу освіти Дубровицької РДА, де журі обирали кращі з кращих.



pic

Сергій Родзін як член журі зізнається, що задача виявилась не з легких: - Визначитися було складно, адже кожна робота оригінальна й цікава по-своєму. Роботи просто вразили. Малеча підійшла до справи по-особливому: не просто малюнки фарбою чи олівцями, в хід пішов папір, нитки. Діти відповідально поставились до конкурсу. Вразили своєю оригінальністю твори-роздуми та твори-есе. Це тільки підтверджує те, що для дітей та дорослих, які все ж надавали певну допомогу малечам, тема міліції не залишається байдужою, а навпаки, викликає інтерес, нове бачення та надію на краще.

Враховувалась оригінальність, повнота розкриття теми та оформлення роботи. Врешті-решт переможці були обрані.

Враховуючи техніку виконання та творчий підхід, перше місце серед навчальних закладів Дубровицького району у молодшій віковій категорії зайняли учениці 3-го класу Лісівського навчально-виховного комплексу Марія та Єлена Кузло. За свій малюнок маленькі переможниці отримали від начальника міліції телескоп. Переможцем у середній віковій категорії стала учениця 8-го класу Туменського навчально-виховного комплексу Діана Бик. За свій твір-роздум її нагородили планшетом. А в найстаршій віковій категорії «пальму першості» виборола учениця 10-го класу Дубровицького навчально-виховного комплексу Мирослава Сахвон, яка отримала у подарунок ноутбук.



pic

Окрім трьох переможців, члени журі не могли не відзначити малюнок третьокласника Артема та вірш написаний його братом, учнем 5 класу, Владиславом Кузло, Золотинської загальноосвітньої школи, які отримали від Сергія Родзіна у подарунок мікроскоп.



pic

Усіх переможців відзначили в офіційній атмосфері, де були присутні батьки, вчителі та директори шкіл юних талантів. Також була представлена виставка усіх малюнків, які були надіслані в межах проведення конкурсу малечею Дубровиччини. Про це повідомили у Дубровицькому РВ УМВС України в Рівне нській області.