ПАТ «Рівнеобленерго» дякує споживачам області за розумне та заощадливе використання електричної енергії.

Раціональне використання електроенергії свідомими мешканцями області, добровільне обмеження в споживанні великих підприємств та середнього і малого бізнесу та доцільне енергоспоживання державних структур дозволило зняти частину навантаження в Рівне нський області в об’єднанні енергетичній системі України.

ПАТ «Рівне обленерго» продовжує співпрацювати з органами державної влади, з підприємствами та структурами від яких залежить освітлення вулиць, доріг, рекламних та інших енергозатратних об’єктів для раціонального використання електроенергії.

З огляду на таку ефективність використання електроенергії в області та за сприятливих погодних умов, інколи ПАТ «Рівне обленерго» має можливість не відключати споживачів згідно оприлюдненого територіально-часового плану, однак просить споживачів продовжувати зважати на графіки відключень при плануванні своїх дій та розпорядку, адже такі ситуації носять скоріш виключний, ніж системний характер.

При похолоданні на території області очікується збільшення споживання електроенергії, отже зросте і навантаження на електромережі з виникненням дефіциту потужності.

Енергетики просять споживачів з розумінням ставитися до складної ситуації, що склалася, максимально обмежувати споживання електроенергії, особливо у години пікових навантажень, дбати про власну безпеку, не користуватися ліфтами та вимикати електроприлади, виходячи з дому.

Нагадування:

Чому вимикають електроенергію? Дефіцит потужності в єдиній енергосистемі України

Відсутність вугілля на електростанціях

Запобігання розвалу енергосистеми України

Проводиться по команді Державного підприємства «Національна Енергетична Компанія «Укренерго»

Тривалість та обсяги таких відключень електроенергії в Україні та області регламентуються головним диспетчером електроенергетичної системи України.

Коли вимикають?

З огляду на тривалість запровадження таких вимкнень та з метою інформування та попередження населення ПАТ «Рівне обленерго» розробило плани відключень по годинам на території Рівне нської області та м. Рівне . Орієнтовні дані по вимкненням в Рівне нський області:

08:30 – 10:30 Задіяні всі райони області.

15:45 – 17:45 Радивилівський, Гощанський, Здолбунівський, Острозький, Дубенський Млинівський, Демидівський та Рівне нський.

17:45 – 19:30 Володимирецький, Костопільський, Сарненський, Корецький, Дубровицький, Березнівський, Зарічненський, Рокитнівський.

08:30 – 10:30 окремі промислові та комерційні підприємства м. Рівне

16:50 – 18:30 місто Рівне .

Детальні плани відключень по населених пунктах області та вулицях міст тут