В області і далі триває незаконний видобуток бурштину. У цьому переконались наші колеги журналісти, які побували у Сарненському районі. Щоправда, зустріли їх місцеві не надто привітно.

Коли побачили камеру, то вихватили її з рук, кореспондентів хотіли кинути у річку. Представники ЗМІ почали телефонувати начальнику обласного управління міліції Сергію Максимову, щоправда той повідомив, що ніякий видобуток сонячного каміння зараз там не ведеться, тому допомогти нічим не може.

Журналістка телеканалу ZIK Анна Махно та її оператор приїхали ввечері у Сарненський район, щоб зафільмувати та поспілкуватися з людьми, які видобувають бурштин. Побаченим були зовсім не здивовані. Навкруги чимало дорогих автомобілів. Мотопомпи гуділи на повну, була і техніка. Біля вогнища грілися кілька «старателів». Нібито серед них були і міліціонери, які спокійно спостерігали за процесом.

Розмова була короткою. Коли люди побачили відеокамеру – почали поводити себе агресивно і погрожувати.

Журналісти зателефонували начальнику обласного управління міліції Сергію Максимову. Хотіли, аби він пояснив чому і досі відбувається незаконний видобуток бурштину і чи є справді на місці події працівники міліції.

Кореспондентам лише дивом вдалося покинути урочище неушкодженими і вберегти свою техніку. Наступного дня головний міліціонер області дав офіційні коментарі з цього приводу. Нічого нового не повідомив. Мовляв, незаконних «старателів» вистачає, адже всіх затримати не можливо. Але працівники міліції нікого «не кришують».

Як помітно, у даній ситуації нічого не змінилось і найвірогідніше зміни будуть зовсім не скоро. Нелегали працюють, міліціонери нібито цього не помічають. Потерпілими у даній події виявились лише кореспонденти. Анна Махно вже написала заяву у міліцію, адже те що сталося з нею та її оператором – є перешкоджанням роботі журналістів і карається законом.