Досі не поділили віру прихожани одного з сіл на Острожчині. Каменем спотикання став храм в невеличкий Бадівці - на межі рівненської та Хмельницької областей. Селяни вирішили перейти в лоно православної церкиви Київського патріархату, але наткнулись на опір. Два тижні тому на церковному подвір'ї дійшло навіть до рукоприкладства. Нині храм спотикання опечатаний, а громади як Української, так і російської православних церков моляться на церковному подвір'ї. Нарізно.

Два місяці тому церковники Рівне нщини вирішили порозумітися. Як наслідок перемовин - підписаний меморандум про духовну єдність, засудження міжконфесійної ворожнечі, захоплення духовних споруд, та засвідчили право релігійних громад визначатись самотужки з конфесійною приналежністю.

Приблизно так вже кілька місяців поспіль відбуваються богослужіння в Селі Бадівка, Острозького району. Два тижні тому недільна молитва і поготів бійкою закінчилась.

Якщо два тижні тому на церковному подвір'ї в Бадівці панували молодики в спортивному, то цього тижня вірян Київського патріархату і волевиявлення селян захищали молодики в камуфляжах та балаклавах.

Бадівські неофіти Київського патріархату говорять про те, що за зміну конфесі проголосувало 97 відсотків прихожан недобудованого храму розбрату. Офіційно єпархія патріархату московського волі бадівчан не заперечує. Та віддавати церкву в їх плани не входить.

Нині культова споруда недобудована і опечатана соломоновим рішенням голови місцевої райдержадміністрації. Кому, а головне - коли відкриються двері Бадівського храму поки - таємниця за сімома печатями відома лише Богу. Він-бо єдиний для обох патріархатів.