Прокуратурою Гощанського району забезпечено участь у розгляді судом обвинувального акта стосовно 21-річного чоловіка, який вчинив умисне вбивство (злочин, передбачений ч. 1 ст. 115 КК України).

Досудовим і судовим слідством доведено, що чоловік у вересні цього року близько опівночі, будучи в стані алкогольного сп’яніння, на грунті раптово виниклого побутового конфлікту, задушив дядька. Руками чоловік стискав шию родича, поки той не помер, а потім ще й намагався підпалити тіло.

Мертвого чоловіка, знайшли поблизу канави на околиці села, в якому останній проживав, місцеві жителі. У ході судового слідства обвинувачений повністю визнав вину у вчиненні інкримінованого йому злочину та не оспорював обставини викладені в обвинувальному акті. Згідно з вироком суду чоловіку, з урахуванням позиції прокуратури, призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років і 6 місяців. Про це повідомив державний обвинувач, старший прокурор прокуратури Гощанського району Віктор Ярема.

Вирок суду в законну силу ще не вступив. Учасники судового процесу мають право на його оскарження в передбачений законом термін.