Наближається Новий рік, тому варто задуматися, де ж провести зимові свята. А також доведеться витрушувати гаманці, якщо хочете відпочити за межами Рівного. Де можна провести новорічні канікули та скільки це буде коштувати – дослідили журналісти Rivne1.tv.

Якщо їхати далеко не хочеться, то можна відвідати Львів. Місцеві мешканці радо готові зустріти в своїх оселях туристів. Звичайно, що не безкоштовно. За однокімнатну квартиру в центрі міста доведеться викласти від 1200 грн/добу. Як правило, встановлюється мінімальний термін оренди – чотири дні. За трикімнатну квартиру, в якій може розміститися 7-8 осіб, доведеться викласти від 2000 грн./добу, якщо апартаменти знаходяться в кількох кілометрах від центру. Якщо у самісінькому серці Львова – близько 3000 грн./добу. Ціна таких квартир в рази менша у будні дні, від 400 до 800 грн./добу.



pic

Якщо гаманець занадто худий, аби віддати 12 000 грн. за чотирьохденний відпочинок в львівський апартаментах, то можна винайняти собі місце у хостелі. Проте варто пам’ятати, що ціни і на таке малобюджетне житло також зростають на новорічні свята.

Приміром місце в хостелі, яке зазвичай коштує 70 грн., ближче до зимовий канікул може подорожчати у два рази аж до 200 грн.

Ще один варіант новорічно-різдвяного відпочинку – насолодитися красою Український Карпат. Наприклад, місце у котеджі в м. Яремче коштує від 350 грн. з людини. Така ж мінімальна ціна за 1 місце і у готелях курорту. Проте зняти кімнату лише на новорічну ніч не можна, адже вони здають не менше ніж, на 5 днів, у деяких готелях – навіть 7. Тож за 5 ночей у двомісному стандартному номері доведеться заплатити близько 3 500 грн. За сам же бенкет потрібно буде доплатити додатково. Ціни коливаються від 600 до 1 600 грн.



pic

Для мандрівників, яким не цікаво проводити Новий рік в Україні, туроператори пропонують подорожі у Європу. Наприклад, автобусний тур у Францію на 6 днів може коштувати від 300 євро. Економніший варіант – відвідати Польщу. Така ж подорож у цю сусідню країну може обійтися у 200 євро. Ціна турів залежить від обраної країни та транспорту. Звичайно, що авіа переїзд буде значно дорожчим, ніж автобусний.



pic

Ліпити сніговими із піску, ніжиться під палючим сонцем та купатися в морі – ще один варіант проведення Нового року. Наприклад, 10 днів у Єгипті обійдуться рівнянам щонайменше у 600 доларів. Значно дорожчий відпочинок в ОАЕ, від 800 доларів.

Любитилі екзотики можуть відвідати Шрі-Ланку або Гоа. Такі канікули коштуватимуть від 1000 доларів.