Ринок "Північний" частіше перевірятимуть санепідеміологи, адміністрація ринку за свій кошт замінить проблемний кабель та винесе його за межі ринку, а кіоски, що туляться біля входу у базар з часом переїдуть на його територію. Це основні пункти, у яки[ дійшли сьогодні згоди представники ініціативної групи, ринку та влади під час чергового засідання спеціальної депутатської комісії Рівнеради.

Нагадаю, її було створено після того, як мешканці сусідніх із ринком "Північний" будинків на сесії Рівне ради заявили про антисанітарію, стихійну торгівлю та ряд проблем і незручностей, який їм створює сусідній ринок.

Спершу вимагали навіть закриття ринку. На зустрічі з депутатами на самому ринку згодом заявили, що просто не хочуть терпіти незручностей. Від ініціативної групи депутати довго чекали письмово оформлених вимог. І нарешті сьогодні, 23 грудня, на засіданні спецкомісії таки дійшли попередньої згоди.

Відтак, сформулювали кілька пунктів, зокрема про те, що кіоски біля ринку після закінчення терміну оренди переїжджатимуть на сам ринок "Північний". Адміністрація ринку погодилась за власний кошт провести у березні заміну кабелю та винести його за межі базару, а поки з наявного аварійного забрати кіоски. Для підприємців, які користуються боковими воротами, буде встановлений графік, а сам ринок частіше перевірятимуть задля убезпечення від антисанітарії. Ключове слово, правда, мають сказати члени депутатської комісії, які голосуватимуть за ці пропозиції вже у цей четвер.