Протягом тижня підрозділи ДСНС України врятували 51 особу та ліквідували більше 700 пожеж.

За минулий тиждень (з 15.12 по 21.12) підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснювали виїзди для проведення заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів.

За цей період зареєстровано 799 надзвичайних подій, на які забезпечено реагування підрозділів ДСНС з виїздом до місця їх виникнення. В результаті вжитих заходів врятовано 51 особа.

Ліквідовано 730 пожеж, врятовано на пожежах 44 особи та не допущено знищення вогнем 298 будівель і 17 од. техніки. На пожежах загинуло 74 особи, орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 2 млн. 571 тис. грн.

Зокрема, у м. Новомосковськ Дніпропетровської області по вул. Київській, 28-а, о 23 год. 07 хв. 18 грудня у приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої від отруєння продуктами горіння загинуло 4 особи, з них дві дитини 2010 і 2012 р.н. та постраждала 1 особа, яку у стані середнього ступеню важкості госпіталізовано. О 23 год. 45 хв. підрозділами ДСНС пожежу ліквідовано.

19 грудня у м. Червоноармійськ Житомирської області по вул. Кірова, 33, о 7 год. 51 хв. у приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої від отруєння продуктами горіння загинуло 3 особи. О 8 год. 30 хв. підрозділами ДСНС пожежу ліквідовано. Попередня причина пожежі - необережне поводження з вогнем під час паління.

Крім того, наступного дня у тому ж регіоні, у с. Красногірка Володарсько-Волинського району по вул. Горького, 11, вночі у приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 3 особи. О 2 год. 20 хв. підрозділами ДСНС пожежу ліквідовано.

Також минулого тижня піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено 26 виїздів, у ході яких виявлено, вилучено та знищено 31 вибухонебезпечний предмет часів минулих війн.

Протягом тижня на водних об’єктах загинуло 8 осіб.

За оперативними даними за тиждень виникло 532 дорожньо-транспортні події, внаслідок яких загинуло 88 осіб та постраждало 600 осіб. Про це повідомили у прес-службі ДСНС України