Залізничники зі Здолбунова передали на схід чергову криївку, переобладнану з 40-ка тонного контейнера. Зараз на Рівненщині виготовляють два типи таких укриттів. Загалом на Схід передадуть щонайменше - півтора десятка житлових модулів з Рівненщини.

20-ти і 40-ка тонні залізничні контейнери на Здолбунівщині, де, до слова, відбувався останній масштабний бій Українських повстанців з більшовиками, переобладнують на модульні криївки.

Модульне житло для польових умов - вже кілька десятиліть стандарт для країн НАТО, і лишень у нас - добра воля залізничників, які, вочевидь, більше турбуються про комфорт та безпеку воїнів на сході більше, ніж в профільному міністерстві.

Доки виробництво модульного житла для фронту не стало масовим - солдати на передовій копають собі криївки дідівським методом - мало не голіруч вгризаючись у скам'янілі ґрунти Донбасу. Мовляв так і на випадок обстрілів безпечніше, і тепліше.

Дві печі-буржуйки, електропроводка, рукомийник і нари на 14, або 28 чоловік. А ще - дитячі малюнки та ікона. Вже на сході криївку закопають в землю, а над дахом обладнають захисний насип, аби житло для солдатів було не лише комфортним, а й безпечним в умовах війни.

Вочевидь, на державному рівні комфортом бійців почнуть перейматись тоді, коли збройні сили України перейдуть на цивілізовані військові стандарти. Перший крок до цього сьогодні зробили у верховній раді України - трьома сотнями голосів скасувавши юридичну позаблоковість України, і взявши курс на інтеграцію до північно-атлантичної системи колективної безпеки.