Незабаром розпочнуться у дітей зимові канікули, під час яких школярі більшість свого часу будуть проводити на вулиці. Однак, хотілося б нагадати про те, що зимові вечори – дуже небезпечний період! У цей час рано темніє на вулиці і видимість на дорозі обмежена, крім того, погодні умови сприяють аварійності (дощ, сніг, ожеледиця).

Варто зауважити, що на сьогоднішній день стан дитячого дорожньо-транспортного травматизму на території Рівне нської області залишається досить складним. Неповнолітні продовжують потрапляти під колеса автомобілів, отримуючи при цьому тілесні ушкодження, а в деяких випадках – травми несумісні із життям.

Саме тому, працівники Державтоінспекції Рівне нщини спільно з представниками Рівне нської філії Громадської колегії з питань безпеки дорожнього руху при Департаменті ДАІ МВС України напередодні зимових канікул нагадують підростаючому поколінню про необхідність дотримання вимог ПДР. Зокрема, інспектори ДАІ відвідують загальноосвітні навчальні заклади, де в доступній для дітей формі розповідають школярам про елементарні правила поведінки на дорозі та наслідки невиконання вимог ПДР. Також, правоохоронці розповідають малечі про основні причини, з яких діти опиняються під колесами транспортних засобів. І наголошують на основних правилах, які слід неухильно виконувати:

• Завжди використовуйте світлоповертаючі елементи на одязі в темну пору доби!

• Будьте уважними, навіть коли йдете тротуаром, з двору може несподівано виїхати машина!

• Йдучи тротуаром – тримайтеся правої сторони!

• Не виходьте із-за транспорту, що стоїть! Дочекайтеся, поки він від’їде!

• Не грайтеся поблизу дороги!

• Чекайте автобус чи тролейбус на зупинці! Не виходьте на проїзну частину!

• За містом ідіть тільки лівим узбіччям, назустріч руху транспорту!

• Переходьте дорогу лише у встановлених місцях!

Шановні дорослі та батьки!

Аби наші діти не ставали учасниками ДТП – працівники Державтоінспекції Рівне нщини звертаються до Вас з проханням:

- постійно нагадуйте про небезпеку, яка чатує на них під час ігор біля проїзної частини;

- санки, лижі, ковзани, ігри в сніжки – це чудово, але тільки у дворових територіях;

- не забувайте про короткий світловий день та погану видимість. Збираючи дитину на вулицю подбайте, щоб на одязі малюка була присутня бодай одна яскрава деталь, або зафіксуйте на одязі світлоповертаючий елемент.

І, пам’ятайте, найкраще навчання правил безпечної поведінки на дорозі – це Ваш власний приклад виконання вимог Правил дорожнього руху.

Про це повідомила прес-служба УДАІ УМВС України в Рівне нській області



pic

pic