Дубенською міжрайонною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом грубого порушення законодавства про працю (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 172 КК України).

Досудове розслідування здійснюється Дубенським МВ УМВС України у Рівне нській області.

Попередньо встановлено, що приватний підприємець використовував без укладення трудових договорів та оформлення трудових книжок найману працю з виготовлення деревного вугілля трьох осіб, позбавивши останніх права на реалізацію трудових гарантій.

Крім того, з’ясовано, що вказана господарська діяльність здійснювалася без будь-яких дозволів. У звʼязку з цим у межах кримінального провадження призначено перевірки дотримання вимог не лише трудового, а й екологічного, земельного, лісового та санітарно-епідеміологічного законодавства.



pic

На місці здійснення вказаної діяльності, а це − лісовий масив поблизу села Майдан Дубенського району, правоохоронцями виявлено і вилучено понад 400 мішків деревного вугілля.

За результатами проведених перевірок за постановами слідчого будуть прийняті процесуальні рішення, у тому числі, в разі наявності на те підстав, про внесення відомостей до ЄРДР (Єдиного реєстру досудових розслідувань) за іншими статтями КК України.

Про це повідомив Дубенський міжрайонний прокурор Олексій Бурма.