Святкувати Новий рік з салатами, мандаринами і ялинкою - це дуже здорово і нагадує дитинство, але хіба вам не набридло кожен Новий рік зустрічати однаково? Ось декілька альтернативних способів відсвяткувати настання 2015 року.

Незвичайний стіл на Новий рік

Якщо ви не можете відмовитися від домашніх посиденьок, можна хоч би урізноманітити стіл пригощаннями, які ви ніколи не коштували.

Нехай на вашому столі не буде жодної знайомої страви і напою. Спробуйте кухню іншої країни, запитайте рецепти смачних страв у друзів і самі зробіть коктейлі - алкогольні або ні.

Часу до Нового року залишилося досить, так що ви встигнете знайти рецепти і скласти незвичайне меню. До речі, якщо надумаєте готувати традиційні страви інших народів, чому б не зустріти свято в стилі тієї країни, кухню якої обрали?

Новий рік в стилі іншої країни

Це ще один спосіб зустріти Новий рік з родичами і друзями, але зробити його незвичайним і таким, що запам'ятовується. Зробіть прикраси для будинку в стилі іншої країни на зразок японських кадомацу або китайських ліхтариків і картинок з побажаннями.

У незвичайному місці в своєму місті

Якщо ви не прихильник походів на природу, завжди можна знайти незвичайне місце у своєму місті. Напевно є декілька улюблених локацій, з яких відкривається відмінний вид затишних і спокійних міських картин або моторошнуватих місць.

Дах високої будівлі, міський парк, піднесеність з парапетом, з видом на річку або місто внизу, висока вежа,покинута будівля, інсталяція корабля біля берега і багато що інше.

У кожному місті знайдеться сотня таких місць, а в Новий рік, з шампанським, феєрверками і святковою атмосферою, будь-яке місце здається ще прекраснішим.

Розпочати рік з добрих справ

Якщо вам не чужа доброчинність, спробуйте зустріти Новий рік, допомагаючи тим, хто цього потребує. Влаштовувати новорічні представлення в лікарнях і дитячих будинках, розібрати свої речі і пожертвувати щось на доброчинність.

Допомагаючи іншим людям, ви стаєте щасливішими, а добрі справи і спокійна упевненість у власній правоті – це й відмінний початок року.

Провести Новий рік наодинці

На Новий рік прийнято збиратися великими натовпами – з родичами, друзями або навіть зовсім незнайомими людьми. А що, якщо один раз зробити навпаки - залишитися наодинці і присвятити цю ніч тільки собі?

У момент переходу в новий рік ви зможете в тиші і спокої підвести підсумки минулого року, визначити цілі на наступний або просто загадати бажання.

Якщо жоден Новий рік у своєму житті ви не провели наодинці, напевно, варто хоч би спробувати це, ну а якщо занудьгуєте, завжди можна зробити сюрприз і прийти до кого-небудь в гості.

Активний Новий рік

Є багато варіантів активного Нового року: лижі в лісі або на доглянутій трасі, каток зі святковою атмосферою, феєрверками і музикою, зимовий похід з турбази.

У вас залишилося досить часу, щоб дізнатися, які заклади будуть відкриті у вашому місті: чи є катки, які працюватимуть в новорічну ніч, або турбази, з яких можна відправитися в туристичних похід.

P.S: Чим цікавіше ви зустрінете Новий рік, тим більше у вас шансів на новорічне диво.