Вчора, 21 грудня, відбувся Чемпіонат Рівненської області з українського рукопашу "Спас" та змагання з боротьби "штовхач". Захід був присвячений козацькому Новому року, який приходить 22 грудня.

Участь у змаганнях прийняли спасівці та гопаківці. Вийшло гарне воїнське свято. Розпочали найменші дітки віком 6-7 років.



pic

Саме в них було найбільше емоцій - це були їхні перші справжні змагання. Як завжди, відсутність високої техніки, компенсувалася великим запалом та бажанням перемогти. Відразу після найменших, розпочалися змагання з рукопашу "Спас". Тут також ніхто не хотів поступатися. Іноді бої відбувалися крізь сльози - спортсмени плакали і билися, не бажаючи здаватися. Багатьом парам для визначення переможця доводилося надавати додатковий час. А позмагатися було з ким - деякі категорії складалися з 10-12 бійців.



pic Зрештою кожен зміг показати на що здатний та свою волю до перемоги. Для багатьох це були перші змагання і приємно було бачити як уже в процесі дітки починали розуміти те, що не могли зрозуміти на тренуваннях.

Звичайно, були й такі, хто не викладався з усіх сил. Вони й отримували відповідний результат.

Тим не менше, змагання пройшли в теплій дружній атмосфері. Керівники команд-учасниць відзначили об'єктивне суддівство. Це було важливо, адже боковими суддями вперше були студенти кафедри теорії і методики фізичного виховання РДГУ, які займаються Спасом.



pic

Приємним моментом було і те, що на змагання приїхав один із наших інструкторів, який зараз знаходиться в зоні АТО.

Рівне нська обласна федерація козацького бойового мистецтва "Спас" дякує всім, хто допоміг в організації свята нашим дітям та батькам наших учнів за підтримку. Завдяки цьому переможці та учасники змогли отримати оригінальні авторські грамоти та солодкі подарунки.

Про це повідомив Семен Монах