У приміщенні публічно-шкільної бібліотеки селища Томашгород відбулося відкриття музейної експозиції «Відомі люди — це гордість селища».

– Час високих технологій, бурхливого потоку інформації віддаляє населення від пізнання краси рідного краю. Не кожна молода людина знає історію свого селища, видатних людей минулого. А без пізнання і оцінки минулого немає майбутнього, – переконана завідуюча бібліотекою Ярослава Грудень.

Селище Томашгород багате талановитими людьми. Бажання продовжувати традиції, зберігати і примножувати надбання предків, виховувати бережливе ставлення до мистецької спадщини рідного краю, підкреслити вагомість внеску діяльності відомих людей-земляків у розвиток малої батьківщини – ось основна мета, яку ставили перед собою завідуюча бібліотекою Ярослава Грудень та бібліотекар шкільного відділу Ірина Лавренюк, організатори створення музейної експозиції.

Музейна експозиція складається з 3-х стендів: книжково-ілюстративна експозиція: «Слово на добро людям Володимира Тушича»; інформаційно-меморіальна експозиція: «Від поліських джерел до мистецьких вершин. Лідія Кондрашевська»; книжково-ілюстративна експозиція: «Вишиванка долі Олени Горпиніч».

Експозиція «Слово на добро людям Володимира Тушича» розповідає про біографію Володимира Миколайовича. Він 20 років працював в органах внутрішніх справ, ліквідатор аварії на ЧАЕС, друкується в місцевих та обласних періодичних виданнях, має 3 власні збірки поезій, захоплюється мандрами рідним краєм, любить збирати гриби та ягоди. Учні школи з задоволенням декламували вірші та гуморески автора та ставили йому багато цікавих запитань, на які Володимир Миколайович старався надати вичерпну відповідь. На завершення прочитав свої нові гуморески.

Олена Горпиніч, якій присвячена експозиція «Вишиванка долі Олени Горпиніч», є частим гостем на заходах бібліотеки та школи селища. Нещодавно відбувся її творчий бенефіс у Рокитнівській районній бібліотеці. Олена Василівна охоче розповідає цікаві історії із життя, ділиться спогадами про те, як вона почала писати та закликає учнів гарно вчитися.

З гордістю за свою землячку присутні слухали розповіді та спогади про народну артистку України Лідію Кондрашевську, матеріали про яку представлені в експозиції «Від поліських джерел до мистецьких вершин. Лідія Кондрашевська».

Захід закінчився, але ніхто не хотів розходитись, присутні дякували працівникам за хорошу справу, яку вони роблять, пропонували свої ідеї щодо розширення музейної експозиції, прозвучали прізвища земляків, які варті того, щоб про них теж пам’ятали.

Про це йдеться на сайті Рівне нської обласної ради