У зв'язку зі складною ситуацією на тимчасово окупованих та непідконтрольних українському уряду територіях люди переїжджають зі сходу країни цілими сім'ями, в тому числі з дітьми. Однією з проблем на новому місці є влаштування дитини до навчального закладу. (*Які документи мають подати батьки, що вимушено змінили своє місце проживання, до дитячого садка чи школи?*)

На це питання відповідає юрист РОГО «Комітет виборців України» Вячеслав Горбенко:

Частиною 6 Положення «Про дошкільний навчальний заклад», затвердженого постановою Кабміну від 12.03.2003 р. No305, визначено, що прийом дітей до дошкільного навчального закладу здійснюється керівником протягом календарного року на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють, медичної довідки про стан здоров'я дитини з висновком лікаря, що дитина може відвідувати дошкільний навчальний заклад, довідки дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, свідоцтва про народження.

Згідно з частиною 22 Положення «Про загальноосвітній навчальний заклад», затвердженого постановою КМУ від 27.08.2010 р. No778, для зарахування учня до закладу батьки або особи, які їх замінюють, подають заяву, копію свідоцтва про народження дитини, медичну довідку встановленого зразка, особову справу (крім дітей, які вступають до першого класу), до навчального закладу III ступеня - документ про відповідний рівень освіти.

Про це повідомили у юридичному відділі РОГО КВУ