Рівненське волонтерське об'єднання "Білі Берети", яке вже тривалий час проводить тренінги з тактичної медицини та медицини ризиків серед військовослужбовців АТО, шукає волонтерів-медиків.

- Група "ББ" є чи не єдиною організацією Західної України, що допущена спеціальним розпорядженням Міноборони до інструкторської роботи в АТО та з військовими медиками. Основне в навчанні навіть не освіта, а бажання. Сучасні програми викладання дають змогу підготувати бійців, рятувальників та військових парамедиків з людей навіть без медичної освіти. Цей досвід є, по ньому ефективно працюють країни НАТО, - додав координатор проекту Дмитро Андрощук.

Волонтери працюватимуть інструкторами з тактичної медицини на військових полігонах, тренувальних базах та в зоні АТО. "Білі Берети" вже провели серію тренінгів для військовослужбовців регулярних військ і для добровольчих батальйонів. Навчали тих, хто перебував на ротації, і безпосередньо бійців батальйонів в зоні АТО.

В майбутньому планується налагодити програму підготовки індивідуально кожного бійця, так і військових медиків по поглибленій програмі навчання.

Медичний підрозділ "Білі Берети" спільно з МО України проводить пошук людей з медичною освітою для інструкторсько-навчальної роботи в зоні АТО. За детальною інформацією звертатись за тел. 0965817327.