За доброю традицією вогонь з місця народження Ісуса Христа, міста Вифлеєм, передається країнами світу представниками скаутських організацій. Днями рівненські пластуни, представники станиці Рівне Національної скаутської організації України Пласт, прийняли Вифлеємський вогонь від польських скаутів – харцерів.

За священним вогнем рівненські пластуни вирушили на Волинь, до пункту пропуску Устилуг. Там рівняни разом з волинськими пластунами отримали вогонь від Харцерської спільноти міста Грубешів.

Урочиста передача Вифлеємського вогню миру від польських харцерів українським пластунам відбулася на мості через Західний Буг.

Як розповіли активісти Пласту, акція з розповсюдження Вифлеємського вогню започаткована 1988 року Австрійською телерадіокомпанією як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом — у лікарнях, сиротинцях, тощо… Того ж року ініціатива була підхоплена скаутами Відня, а основним ініціатором виступив скаутський провідник Бертль Ґрюнвальд. В Україні, традиційно, Вифлиємський Вогонь Миру поширюють пластуни.

Як додають пластуни, цього року акція як ніколи актуальна, адже найперше, чого хочуть всі українці, це те, аби в країні нарешті запанував мир.

Рівне нські пластуни уже привезли Вифлеємський вогонь до Рівного, де передадуть його представникам римо-католицької, греко-католицької та української православної церкви Київського патріархату, представникам місцевої влади, а також рівненським бійцям на Схід.

Про це повідомили у прес-службі організації "Станиця Рівне Пласт-НСОУ"

pic

pic

pic