Нещодавно з фондів Міністерства оборони України до Рівного були спрямовані морські контейнери з метою їх переобладнання під приміщення для проживання військовослужбовців.

Завдяки тісній співпраці командування з керівництвом Здолбунівського механічного заводу, Здолбунівського депо та вагонно-ремонтного депо міста Здолбунова переобладнано перші три з них. Зважаючи на гостру необхідність створення належних умов, особовому складу військ оперативного командування «Північ», з Рівне нщини в райони виконання завдань прибули перші контейнери, які в народі отримали назву "криївки".

Переобладнання та доставка "криївок " на передову, для командування військ оперативного командування «Північ» на чолі з генерал-лейтенантом Ігорем Колесником, є головним напрямком діяльності. Адже поруч з виконанням завдань антитерористичної операції обов’язком кожного командира є створення комфортних побутових умов для своїх підлеглих.

Військовослужбовці, які виконують бойові завдання на «передовій» не приховують радості. "Криївка" перекрита декілька ми накатами деревини та накрита земляним валом, забезпечить надійний захист від ворожих снарядів та куль. А поряд з тим, завдяки підключенню до автономного джерела електроживлення, прокладеній електропроводці, воїни у повному обсязі зможуть користуватися всіма перевагами сучасного життя, тим більше, що піч-буржуйка додасть їм приємних спогадів про домашній затишок. До речі, вкрай важливо, що для обігріву приміщень в "буржуйці" можливе використання дров, вугілля та мазуту.



pic

Наразі на Рівне нщині активно тривають роботи з переобладнання ще 8 контейнерів, які вже наступного тижня буде доставлено в зону АТО.



pic

Про це повідомляють у прес-центрі управління оперативного командування «Північ»