Працівники столичного комунального транспорту розпочали безстроковий страйк. Яка ситуація у Рівному?

Як відомо, сьогодні у Києві працівники столичного підприємства Київпастранс не вийшли сьогодні, 18 грудня, на маршрути, оголосивши безстроковий страйк.

Про це йдеться в повідомленні незалежної профспілки "Трудова солідарність" у Facebook, членами якої є значна частина робітників транспортного підприємства.

На маршрути не виїхали робітники Подільського трамвайного депо, Дарницького трамвайного депо, Дарницького автопарку і швидкісного трамвая.

Основна вимога протестувальників: виплатити заробітну плату, яку робочим заборгували за кілька місяців.

"Усі співробітники прийшли на роботу і готові відразу розпочати виконання своїх обов'язків, як тільки їхні вимоги будуть виконані. Транспортники зазначають, що на них чиниться тиск, у деяких депо працівникам погрожували", -йдеться в повідомленні.

За словами протестувальників, директор Київпастрансу сам об'їжджає всі депо і переконує робочих припинити страйк.

"Ми будемо страйкувати доти, поки працівникам Київпастрансу повністю не виплатять заборгованість із зарплати", - заявив голова "Трудової солідарності" Віталій Махинько.

Коментар міського голови Рівного Володимира Хомка про ситуацію в Рівному: - Що ж до Рівного, то рівненське міське комунальне підприємство "Рівне електроавтотранс" на даний час з виплатою заробітної плати проблем немає, всі виплати працівникам відбуваються вчасно.

Фінансовий стан підприємства достатньо стабільний. Більше того, за останній час в 1,5 рази збільшилась сума коштів, отриманих КП "Рівне електроавтотранс" від перевезення пасажирів.

В наші плани входить розширення кількості маршрутів та збільшення транспортних засобів, що наше комунальне підприємство зможе задіяти для перевезення пасажирів. Зокрема, в планах закупити 10 нових тролейбусів.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської міської ради