Упродовж двох тижнів грудня у Рівненській області проводилися державні оперативно-профілактичні заходи під назвою "Автомобіль". За «гарячими» слідами правоохоронці розшукали і повернули власнику викрадений автомобіль.

У ході проведення заходів працівники Державтоінспекції Рівне нщини звертали увагу на виявлення транспортних засобів, щодо яких учинено незаконне заволодіння, встановлення можливих місць розукомплектування викрадених автомобілів та їх зберігання, виявлення транспортних засобів зі знищеними, підробленими або зміненими ідентифікаційними номерами вузлів та агрегатів. Не залишилися поза увагою правоохоронців і використання підроблених документів, що супроводжують транспортний засіб, а також ліквідація каналів незаконного ввезення та вивезення транспортних засобів на територію держави.

– Загалом підрозділи Державтоінспекції в Рівне нській області задокументували 24 факти, що стосуються проведення вказаних заходів, зокрема, виявили вісім автомобілів зі знищеними, підробленими або зміненими ідентифікаційними номерами вузлів та агрегатів транспортного засобу, 13 транспортних засобів, ввезених на територію України поза митним контролем. Троє водіїв автомобілів керували підробленими свідоцтвами про реєстрацію транспортних засобів, – розповів про результати роботи т.в.о. начальника УДАІ УМВС підполковник міліції Петро Харчук. – Окрім цього, працівники ДАІ розшукали два автомобілі, якими незаконно заволоділи.

Один легковик правоохоронці розшукали за «гарячими» слідами і повернули власнику, – додав Петро Федорович.

Працівники ДАІ Рівне нщини і надалі проводитимуть профілактичні заходи з метою протидії злочинам, пов’язаних з транспортними засобами.

Про це повідомила прес-служба УДАІ УМВС України в Рівне нській області