Юрій Андрухович, відомий український публіцист, після дворічної перерви знову відвідав Рівне. Минулого разу, у 2012, він приїздив у наше міста з нагоди творчого вечору літературного угрупування «Бу-Ба-Бу». Цього разу відбулася презентація його нової книги – «Тут похований Фантомас».

З грудня 2010 року упродовж чотирьох років Юрій Андрухович активно вів свій блог на сайті ТСН. За цей період він написав більше двохсот колонок на різноманітні соціальні, культурні та політичні теми. Серед них автор вибрав кращі 73 матеріали, як стали основою його нової книги.

«Це такий собі щоденник, - розповідає Юрій Андрухович. – Я навіть назвав би його тижневиком. Річ в тому, що я кожного тижня писав свою колонку на сайті. Таким чином, коли я перечитував їх перед написанням книги, то побачив, як міняється моє світосприйняття. Приміром з жовтня минулого року, від початку Майдану, я писав переважно тільки на політичну тему. А от ще в 2010 писав про перспективи правління Януковича».

Юрій Андрухович також пояснив і назву книги. Він розповів, що вона прямо натякає на сучасну історію України. Аби краще зрозуміти як саме, варто прочитати однойменну колонку автора «Тут похований Фантомас».

Організаторами заходу стала організація Література.RV.

«Враження від заходу прекрасні, - ділиться Вікторія Дикобраз, керівнику організації. -Дуже чекали на презентацію, дуже готувалися — і так само задоволені. В емоційному плані для нас цей захід, певно, є максимальною винагородою на завершення сезону Осінь-Зима 2014.  На творчому вечорі було, здається, біля двох сотень відвідувачів. Дуже потішило, що за віком було багато і старшої публіки. У всіх присутніх, як і два роки тому, справді було відчуття певної святковості.»

pic

pic

pic