Міліція Рівного проводить комплексні оперативно-розшукові заходи, спрямовані на викорінення залишків нелегального бізнесу. Питання боротьби з незаконним функціонуванням закладів грального бізнесу завжди займало пріорітетне місце в діяльності органів внутрішніх справ області. За даними УДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області, з початку 2014 року в регіоні розслідується 49 фактів незаконного надання послуг у сфері грального бізнесу.

— За 12 кримінальними провадженнями чотирьом особам оголошено про підозру за статею 203-2 Кримінального кодексу України (заняття гральним бізнесом). З обвинувальним актом до суду скеровано чотири кримінальні провадження за 12 епізодами відносно чотирьох підозрюваних. Припинено діяльність 39 гральних закладів. У рамках зареєстрованих кримінальних проваджень проведено 38 оглядів та обшуків, під час яких у правопорушників вилучено 359 одиниць грального обладнання, з яких 168 одиниць комп’ютерної техніки, 183 гральних автоматів, 8 покерних столів та грошові кошти в сумі понад 112 тисяч гривень, — прокоментував ситуацію начальник УМВС України в Рівне нській області, підполковник міліції Сергій Максимов.

За вироками судів, шістьом особам призначено покарання у вигляді накладення штрафу на загальну суму 1 млн.319 тис. 500 грн. Органи внутрішніх справ направили два адміністративні позови до суду відповідно до статті 3 Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», з метою накладення на осіб фінансових санкцій у вигляді штрафу в розмірі вісім тисяч мінімальних заробітних плат з кожного, що на сьогодні складає 9 млн. 744 тис. грн.

За постановою Рівне нського окружного адміністративного суду, прийнято рішення про стягнення із суб’єкта підприємницької діяльності – фізичної особи-підприємця фінансової санкції у вигляді штрафу у розмірі 9 млн. 744 тис. грн. в дохід Державного бюджету України.

Крім того, на території області здійснюються заходи щодо повної ліквідації об’єктів грального бізнесу.

Міліція Рівне нщини нарощує зусилля, щоб остаточно ліквідувати гральний бізнес на території області, водночас правоохоронці звертаються до громадськості з проханням виявити небайдужість у подоланні цього явища, інформуючи про відомі факти роботи гральних салонів за номером телефону 102.

Про це повідомляють в СЗГ УМВС України в Рівне нській області