Рівненський обласний перинатальний центр зробив крок вперед - подолавши внутрішньо-лікарняну інфекцію. Домоглись цього - налагодивши систему гігієни. Сьогодні заклад був удостоєний сертифікатом, який і підтвердив високий статус лікарні. Про інновації - у сюжеті наших кореспондентів.

"Чиста лікарня безпечна для пацієнта" - саме таким сертифікатом був удостоєний Рівне нський обласний перинатальний центр. Волонтери передали відзнаку закладу після року спільної роботи, а це і курс лекцій і введення у роботу нових гігієнічних норм та стандартів. В результаті спільних зусиль в медичному закладі подолали внутрішньо-лікарняну інфекцію. А це за словами активістів - основне завдання для всіх лікарень не тільки області а і всієї країни.

Основною метою даної програми є виявлення порушень стандартів чистоти та гігієни у лікарняних закладах України. А це не тільки допоможе зберегти здоров'я пацієнтів та персоналу а і значно скоротити витрати лікарень. Медики та волонтери свою роботу зосередили на трьох основних напрямах.

Разом із сертифікатом, медичний заклад отримав не тільки чітко налагоджену систему гігієни а й високий кредит довіри до лікарів.

Катерина Величко розповідає, що медики та волонтери виконали цей значний об'єм роботи лише для одного - здоров'я та безпеки пацієнтів.

На сьогоднішній день до проекту активістів долучилось вже 415 відділень закладів охорони здоров'я України. Та це не означає, що вся робота вже виконана, адже волонтери обіцяють повернутися до Рівного через рік з перевіркою.