Жертвою такої махінації стала мешканка обласного центру. Людина втратила кошти з банківської картки, якою навіть не користувалася. У результаті крайнього знайти важко. Банкіри кажуть, громадянка сама винна, правоохоронці шахраїв не шукають, а юристи радять потерпілій власними коштами погасити борг, адже добитися правди надзвичайно важко. Жінка у розпачі. Звернулась за допомогою до журналістів.

Тетяна мешкає у Рівному. Від камери обличчя ховає, бо не хоче, аби рідні дізналися про її проблему. А все було так. До жінки зателефонував невідомий чоловік, представився банкіром. Достеменно знав, як її звати і те, що вона має кредитку. Щоправда картка була запакована у конверті і рівнянка нею взагалі не користувалася.

Жінка не вагаючись сказала. Тоді запитали ще й дівоче прізвище матері – рівнянка повідомила. Люди подякували і поклали слухавку. Через кілька годин картка мобільного телефону жінки була вже заблокована.

Найвірогідніше все було так. Шахраї випитали у жінки три останні номери, на які вона телефонувала, та дівоче прізвище матері і пішли у відділення мобільного зв’язку. Сказали, що нібито втратили власну картку і хочуть її відновити. Для цього у них вже були всі необхідні дані. Номер оператори зв’язку відновили, а у жінки він автоматично заблокувався. Маючи на руках чужий номер, шахраї здійснили переведення коштів з однієї картки на іншу.

У банку лише розводять руками. Кажуть, не має значення користувалась жінка кредиткою чи ні. Головне, що вона розголосила дані, які повідомляти по телефону не можна.

Ошукана звернулась у міліцію. Повідомила, що втратила 4 тисячі гривень з кредитної картки. Однак окрім відкритого кримінального провадження, тут втішити її нічим не можуть.

Отже, винного не має, з кредитки зняті кошти і відсотки щодня ростуть. Хто має їх гасити – найвірогідніше сама потерпіла, кажуть банкіри.

Жінка у розпачі. Вирішила позиватися на банк до суду. Звернулась за допомогою до юристів. Але й тут спіткала невдача.

Маємо замкнуте коло. Всі один на одного кивають, але погашати викрадені кошти на картці немає кому. Змушена це робити потерпіла. Жінка вже збирає необхідні 4 тисячі гривень. Таких, як Тетяна, у міліції багато. Всі стали жертвами схожих махінацій.

Проінформований - значить озброєний. Банкіри нагадують кілька правил, аби не попастися на гачок зловмисників.