До 5-річчя подій листопада 2004 року, коли після другого туру президентських виборів в Україні відбулись масові акції протесту, що згодом отримали назву Помаранчевої революції, Видавничий дім “ОГО” спільно з телеканалом “Рівне 1” та за підтримки приватного підприємства “Анкор” готують документальний телепроект “Україна – це ми: уроки листопада-2004”.

Телепроект побудований на серії інтерв’ю з місцевими політиками, які в листопаді 2004 року перебували по різні боки барикад, та активними учасниками тих подій на Рівне нщині .

– Саме місцева “прив’язка” відрізнятиме наш телепроект від аналогічних, які виходили і, вочевидь, ще виходитимуть на загальноукраїнських телеканалах, – коментує автор проекту, головний редактор Видавничого дому “ОГО” Віталій ГОЛУБЄВ. – Нас, як місцеві засоби масової інформації, цікавить у даному випадку саме новітня історія Рівне нщини.
Розмови автора фільму з політиками доповнюватимуть виїзні зйомки в місцях, які мають стосунок до подій листопада-2004, архівні фотографії та відеокадри, цитати з тогочасних місцевих газет. Усе це в підсумку покликане створити у глядача цілісне уявлення про тогочасні події в області – не через призму якоїсь певної політичної сили, а навпаки – в усьому розмаїтті думок та неоднозначності оцінок.
Серед учасників зйомок – голова Рівне нської облдержадміністрації Віктор Матчук, народні депутати України Юрій Прокопчук та Микола Шершун, голова обласної організації Партії регіонів Василь Берташ, голова обласної організації УНП Світлана Ніколіна та інші політики, депутати, активісти молодіжного руху.

– Фільм не буде однозначно “помаранчевим” чи “біло-синім” – я прагну насамперед показати спектр думок місцевих експертів і поставити непрості запитання, які є особливо актуальними напередодні чергових президентських виборів в Україні, – каже Віталій Голубєв. – Думаю, це той випадок, коли мету можна буде вважати досягнутою в разі, якщо фільм особливо не сподобається нікому з його героїв. Я не жартую: якщо “помаранчеві” політики назвуть наш проект занадто поміркованим, а “біло-сині” – занадто упередженим, у такому разі, напевно, нам справді вдасться витримати баланс об’єктивності.

Телепроект “Україна – це ми: уроки листопада-2004” вийде в ефір телеканалу “Рівне 1” у рамках програми “Телепресклуб” 26 листопада 2009 року о 20.15. Відразу після закінчення прем’єри відбудеться обговорення побаченого у “Телепресклубі” за участю провідних місцевих політиків – учасників фільму – та запрошених журналістів.

Партнер проекту “Україна – це ми: уроки листопада-2004” – приватне підприємство “Анкор”