11 грудня Рівне підписало угоду з корейцями відносно запровадження єдиного квитка в обласному центрі. Підписи під угодою між представниками корейської компанії "MST Global inc." та Рівненською міською радою відносно запровадження єдиного електронного квитка у громадському транспорті міста сторони поставили без присутності журналістів. Хоча подія для міста значуща. Уже 15 грудня став доступний і сам текст угоди.

Угода із корейською фірмою, яку протягом двох місяців опрацьовували юристи, підписана. Уже на найближчій сесії Рівне ради її мають погодити міські обранці. От тоді лише вона й набуде чинності. А ще самі рівняни можуть висловитись щодо ініціативи впровадження єдиного квитка в місті. Так захотів мер, щоб не нести персональну відповідальність за впровадження ноу-хау.

Якщо і коли угода запрацює місто отримає до $15 мільйонів доларів інвестицій на розвиток системи електронного квитка і придбання нових тролейбусів та автобусів. Угоди із перевізниками укладатимуться після проходження тендерів на маршрути. Вони після цього мають півроку, щоб впровадити єдиний квиток у себе в маршрутках. І тролейбусники і маршрутники сплачуватимуть 6% від надходжень в результаті використання системи єдиного квитка. Це теж прописано в угоді.

Тепер міська рада має рік часу щоб прийняти всі нормативно-правові акти, які б зобов'язали перевізників встановити нову систему. У місті має також з'явитися сотня пунктів, де можна буде купити або поповнити Електронні картки. Пільговики ж отримують їх безкоштовно. Поки одні плюси - як буде на ділі Комунальний патруль обов'язково розповість.