Члени постійної комісії обласної ради з питань архітектури, будівництва, благоустрою та залучення інвестицій під час розгляду проекту звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Земельного кодексу України з метою забезпечення сировиною торфодобувних підприємств, озвучили відповідь на запитання: у який спосіб додатково наповнювати місцеві бюджети та подолати корумповані міністерські коридори?

- Потрібна децентралізація – передання повноважень центральних органів влади на рівень областей та районів. Це дасть можливість наповнювати місцеві бюджети та спростити дозвільну систему. Погодьтеся, що не правильно і не розумно, коли підприємець, який хоче видобувати пісок чи глину змушений бігати по міністерствах більше трьох років. Такий стан справ потрібно кардинально міняти, - коментує ситуацію голова Рівне нської обласної ради Михайло Кириллов.

Тож вже завтра на сесії Рівне нської обласної ради депутати голосуватимуть за звернення до парламентарів та урядовців з пропозицією передбачити видачу спеціальних дозволів на видобуток корисних копалин на місцевому рівні.

Про це повідомили у прес-службі облради.