Рівне досить незвичайне і казкове місто. Здавалося, що місцеві жителі знають про нього усе. Але наступна історія свідчить, що є багато загадок, відкриваючи які стаєш просто безмежно щасливий. Такими враженнями від побаченого поділився рівнянин у ((https://vk.com/public72825833)(соціальній мережі)).

"У центрі нашого міста є парк. Це незаперечний факт, тому як на нього можна наштовхнутися, безцільно гуляючи по місту з пивом у руці. Деякі жителі нашого міста навіть знають про це, як не дивно. Він якось так і називається: Парк культури імені відпочинку, або щось в цьому роді. І ось, наткнувшись на нього одного разу в тверезому вигляді, побачив я на ліхтарному стовпі круглий знак з написом, в якому говорилося: «Не будь байдужим». Дивний такий знак, погодьтеся. Але я все зрозумів. Я був байдужим, черствим. І потрібно було терміново зробити щось позитивне. Корисне. Що-небудь, по чому можна буде відразу зрозуміти: цей чувак небайдужий. Я озирнувся навколо, в надії побачити якусь тваринку - білочку там, або собачку, - щоб погодувати її чіпсами, дістав з кишені телефон, в надії це все сфотографувати і викласти в інстаграм. Але, як на зло, бездомних собак не спостерігалося. Були домашні, вгодовані, вони жерти мої чіпси відмовилися, а господарі не оцінили моєї небайдужості і, в невтішних виразах, попросили не давати всяку гидоту їх вихованцям. Білок теж, до речі, не було. Навіть чортових голубів не було, і ворони були відсутні.



pic



pic

Щось надоумило рушити до дитячого майданчика. Може, там є кого погодувати? Іноді в тому місці збирається молодь - зернятка погризти та пива випити. Дай, думаю, пригощу молоде покоління, та послухаю, чим вони живуть. Я був навіть готовий за пивом махнути з такого приводу. Але на дитячому майданчику панувала тиша. Ні тобі дитячих криків, ні матірщини молодих татусів - пустота. Свідком мого небайдужості були тільки розламані дерев'яні котики, морди яких спочивали під хатинкою на курячих ніжках та музикант без голови, що всівся зверху альтанки. Всі ці казкові персонажі явно були незадоволені моєю появою. Вони немов боялися людей, очікуючи від них чогось поганого.



pic



pic

І тут - осяяння: ще один знак з написом: "Все буде добре". Так, чорт візьми. Все має бути добре. Ось, трохи віддалік Братова пташка. Снігур, начебто. Я в них не розбираюся. Але гарна, зараза. Сидить собі, видна така. Чіпсів теж явно не буде їсти. Горда. Помилувався.



pic

І тут - хлоп - ще один знак: "Світло всередині тебе". І ось тут я все і зрозумів. Краса адже не зовні, а всередині нас. Можна розтрощити хоч весь дитячий майданчик - і це не погасить світло, яке струменить всередині нас: так уже влаштовані ми, люди.



pic



pic

Повний щастя від такого відкриття, я кинувся геть з парку: мені вже не потрібно було робити нічого, щоб стати небайдужим. І тільки снігур сумно дивився мені вслід. Гордий. Красивий. Одинокий".