15 грудня в малому залі Дубенської районної ради відбувся Форум місцевого розвитку Дубенського району за участі заступника голови райради Олександра Козака, голови райдержадміністрації Руслана Сивого, народного депутата України Олександра Дехтярчука, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, сільських голів та представника Дубенського ресурсного центру розвитку громад. На форумі було оголошено переможців Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ».

Учасники форуму ознайомились з рейтинговою таблицею, сформованою з поданих селищною та сільськими радами заявок, згідно показників соціально-економічного розвитку відповідного населеного пункту.

На участь у Проекті МРГ-ІІІ було подано 12 заявок від селищної, сільських рад району. Згідно рейтингової таблиці чотири сільські громади (з найгіршими показниками соціально-економічного розвитку) стали учасниками Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ». Ними стали Княгиненська, Смизька, Варковецька та Малосадівська сільські ради. Мильчанська та Шепетинська сільради потрапили до резерву.

Варто зазначити, що перевагою третього етапу Проекту МРГ є значне збільшення частки фінансування ЄС/ПРООН, яка становитиме 75 % вартості одного проекту, 20% фінансує місцевий бюджет та 5 % громада. Збільшується також внесок Проекту МРГ-ІІІ – 10 000 доларів на один проект.

Про це повідомили у прес-службі Дубенської районної ради

Читайте також: Райони Рівне нщини візьмуть участь у проекті Програми розвитку ООН

Один із районів Рівне нщини вже став учасником проекту Програми розвитку ООН [ФОТО]

Ще два райони Рівне нщини приєднались до Програми розвитку ООН