14 грудня 2014 року у с. Бадівка Острозького району Рівненської області відбулась сутичка між вірянами двох єпархій - Київської та Московської.

З цього приводу надійшла заява прес-служби Рівне нської єпархії щодо нанесення тілесних ушкоджень вірним Рівне нської єпархії УПЦ КП:

"Останнім часом численні порушення Законодавства України з боку покровителів Рівне нської єпархії УПЦ (Московського патріархату) призвели до конфлікту навколо релігійної громади села Бадівка Острозького району Рівне нської області, парафіян храму святої рівноапостольної Марії Магдалини, а в останні дні – навіть до силового протистояння.

Слід підкреслити, що понад 90 відсотків вірних громади висловилися за перехід під юрисдикцію Київського патріархату, однак організовані невідомими структурами молодики спортивної статури, які не є членами цієї громади, постійно перешкоджають законному волевиявленню православних християн здійснювати свої Богослужіння.

Так, за словами благочинного Острозького району, прот. Юрія Лукашика, «14 грудня 2014 року, по закінченні Богослужіння, яке звершувалося на церковному подвір'ї с. Бадівка, завезені «прихожани УПЦ МП» спровокували бійку, в ході якої побили декількох місцевих парафіян.

При цьому Рівне нська єпархія УПЦ МП знову у всьому звинувачує Київський патріархат, який нібито хотів захопити храм, а вони, таким чином, «захищали своє в міру власних можливостей»!!!

Також, Московський патріархат знову видає бажане за дійсне, обраховуючи свою громаду в «більш, аніж півсотні прихожан». Однак, за підрахунками місцевої громади, яка також достатньо добре знає своїх вірних, прихожан УПЦ МП виявилося в цей день аж 4!!!, а всі інші – були «завезеними».

Тому, з благословення архієпископа Рівне нського і Острозького Іларіона, прес-служба Рівне нської єпархії заявляє, що відповідальність за наслідки будь-яких провокацій проти громади с. Бадівка, парафіян храму на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини, покладається на організаторів протистояння та представників влади, яка їм сприяє.

Рівне нська єпархія й надалі усіма доступними законними методами буде захищати права своїх парафіян. Ми вдячні також усім представникам патріотичних політичних та громадських організацій, журналістам та всім тим, хто сприяє громаді у відстоюванні її законних прав і свобод, висвітлюючи правдиву інформацію про церковні події.

Переконані, що спільними зусиллями Церкви, українських патріотів, відповідальних державних та громадських діячів буде покладено край проросійським провокаціям щодо міжконфесійного миру на Рівне нщині .

Віримо, правда переможе, бо в правді Бог і сила!"

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської єпархії

Нагадаємо, подібні сутички між представниками єпархій вже не новина на Рівне нщині . Місяць тому митрополити обох церков намагались вирішити справу мирним шляхом - підписанням Меморандуму про єдину помісну церкву, але і ця спроба зазнала краху.