Рівненщина поступово та впевнено долучається до Всеукраїнського реєстру «Чиста лікарня безпечна для пацієнта». Так, 17 грудня об 11 годині представникам відділень КЗ «Обласний перинатальний центр» Рівненської обласної ради будуть вручені сертифікати на відповідність званню «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

– Здобувши статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта», відділення лікарні отримує відзнаку у вигляді таблички із надписом, яку розміщують при вході, яка візуально, своїм яскравим виглядом, засвідчує кожному пацієнтові про 100 % чистоти. Пацієнт набуває внутрішньої впевненості та психологічної рівноваги, збільшується його кредит довіри до лікаря. В свою чергу, створена гігієнічна модель закладу дозволяє медику почувати себе у комфортних умовах праці, – повідомила головний лікар комунального закладу Вікторія Єнікеєва.

Починаючи із 2008 року в Україні активно функціонує асоціація «Служба організації інфекційного контролю». Метою проекту є дотримання стандартів чистоти та гігієни у лікувальних закладах України згідно з чинним законодавством, а предметом – сучасний стан гігієни у закладах України. На сьогоднішній день статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» отримало понад 170 відділень.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради