Блокували школу три дні. Так батьки учнів в селі Більська Воля на Володимиреччині протестували проти повернення на робоче місце попереднього директора школи. Його на посаді поновив суд, але село збунтувалося.

Бунт у школі. Такими вигуками проти повернення попереднього директора на посаду протестують учні сільського закладу. А батьки налаштовані категорично — дітей на заняття не пускатимуть.

Півсела обурило, що суд поновив на посаді Світлану Бурачик. У серпні жінку звільнили після перевірки санстанції, яка визнала незадовільним харчування дітей.

Жінки вимагають одного — колишній керівник не може керувати закладом. Їй закидають доведення школи до критичного стану.

Заклад пікетують і педагоги. Адже перед звільненням директору майже одноголосно висловили недовіру.

У школу колишню очільницю батьки не впускали три дні. До кабінету вона потрапила з чиновниками районного управління освіти. Ті пояснюють, змушені виконати рішення суду, де оскаржила звільнення.

На думку судді та адвоката, була порушена процедура. Тому суд виніс ухвалу про поновлення на роботі. Ми сьогодні в складі комісії від управління освіти здійснили прийом-передачу всієї документації.

Але батьки з дітьми заблокували директорку з чиновниками в кабінеті. Висунули ультиматум: поки не звільниться — доти пускатимуть дітей до школи. Світлана Бурачик опиралася півгодини, бо свою провину в поганому харчуванні дітей називає частковою.

Під тиском натовпу батьків і дітей поновлена директорка таки написала заяву про вихід на пенсію. Це рішення батьки та учні зустріли виконанням національного гімну та гучними оплесками.

Уже сьогодні заклад поновив роботу в звичному режимі.