Після Революції Гідності любити Україну стало модно. Герб та інша національна символіка з’явилися на футболках, машинах, прикрасах і навіть на нижній білизні. Вигадливі підприємці підхопили такий тренд, тому тепер патріотизм став ще й недешевим задоволенням.

Після революційних подій усе більше людей з гордістю можуть сказати «Я українець!», принаймні про це свідчать прапори вивішені із вікон помешкань. Придбати такий стяг можна зараз практично на кожному кроці, а ціна його може сягнути аж до 250 грн. Все залежить від розміру, з якої тканини виготовлений прапор та де його купувати. Інтернет-магазинів із національною символікою останнім часом побільшало, тому якщо гарно пошукати, можна знайти сайти із оптовими цінами. Приміром, на одному із таких ми знайшли шовковий прапор України 150х100 за 35,30 грн. Прапорець в машину в інтернеті пропонують за ціною від 8 до 30 грн.



pic

Серед водіїв-патріотів швидко поширюється мода на автовишиванки. За таку прикрасу для залізного коня доведеться заплатити від 120 до 600 грн., одним із найдорожчих є відомий петриківський розпис, який може коштувати майже 700 грн. Аби повністю довершити патріотичний образ автомобіля, інтернет–магазини пропонують для водіїв чохли на ремені безпеки із національною символікою, їхня ціна варіюється біля 130 грн.



pic

Якщо власне авто має не кожен, то паспорт є майже у всіх. Свій документ теж можна прикрасити патріотичною обкладинкою, мінімальна ціна якої становить 15 гривень. Вартість залежить від матеріалу і прикладеного до виробу креативу. Найдорожчі обкладинки роблять з натуральної шкіри. Такий аксесуар обійдеться вам в 200-250 гривень.



pic

В ювелірних магазинах Рівного з’явилися прикраси із тризубом. Срібну підвіску із українським гербом можна купити за 70-300 грн., за таку ж золоту потрібно віддати до 1500 грн. Інтернет-магазини пропонують молодятам придбати навіть срібні обручки із національними орнаментами. Ціна таких коливається в межах 800 грн.



pic

Свою популярність після Революції Гідності відновили і вишиті сорочки. Якщо раніше українців у національному вбранні можна було зустріти переважно лише на День незалежності, то зараз вишиванку одягають не тільки на свята. Ціни на сорочки з машинною та ручною вишивкою варіюють від 400 гривень до кількох тисяч. Рівнянки також згадують традиції своїх бабусь і беруться за голки, аби власноруч виготовити собі ексклюзивне вбрання.



pic

«Мене чоловік змусив навчитися вишивати, - розповідає рівнянка Людмила, - бо ж він дуже сильно захотів собі вишиту сорочку, а купувати її зараз дорого. Та й невже я не українка? Моя бабуся і прабабуся вишивали, а я хіба гірша? Треба підтримувати традиції, тому одразу після чоловікової сорочки взялася за свою. Якщо встигну доробити, то на Різдво будемо у національному вбранні».

Вишивка стала настільки популярною, що національним орнаментом прикрашають не тільки сорочки, а й нижню білизну. В інтернет-магазинах можна придбати чоловічі труси із вишивкою за 80 грн.



pic

Модниці, які підтримують патріотичних тренд, готові навіть викласти до 6000 грн. за шкіряну сумку із зображенням герба або гаслом «Слава Україні!». Чоловіки ж можуть прикрасити свій гардероб патріотичним шкіряним ременем із тризубом, ціна такого аксесуару приблизно 200-250 грн.



pic

«Впродовж року продажі одягу із національними символами значно збільшилися, - ділиться приватний підприємець Ольга Каращук, яка займається нанесенням принтів на тканину. – Коли я розпочинала свою справу в червні 2013 року, патріотичний одяг купували тільки «нацики», тоді їх не всі розуміли. Зараз же кожен українець, який поважає себе, хоче мати в гардеробі патріотичну футболку. Найпопулярніша футболка - з гербом (як не дивно, але ймовірно моду на них запровадив Іван Дорн в Юрмалі). Зараз приблизно 70% футболок, що я реалізую, - із національними символами, для порівняння рік тому це становило приблизно 1-2 %».

Скоро Новий рік, тому жовто-синя тенденція дійшла і до ялинки. Наприклад в інтернеті пропонують ялинкові прикраси із патріотичними символами та гаслами за 50-60 грн., на ринку поки що такі знайти важко. Навіть штучні ялинки перефарбовують у національні кольори, ціна таких від 380 грн. за 1,5 м.



pic

А що цікавого на патріотичну тематику в магазинах чи в інтернеті зустрічали ви?