ДПІ у м. Рівному нагадує платникам податків, які в наступному році бажають працювати на спрощеній системі оподаткування, їм необхідно не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу подати до контролюючого заяву про застосування спрощеної системи оподаткування. До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний 2014 рік.

Суб'єкт господарювання перехід на спрощену систему оподаткування може здійснити лише один раз протягом календарного року.

Відповідно до норм чинного законодавства перехід на спрощену систему оподаткування можливий при дотриманні суб'єктом господарювання вимог передбачених пунктом 291.4 статті 291 Податкового кодексу України.

Форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.12.2011 р. № 1675 «Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік».

Тим суб’єктам господарювання, які протягом 2014 року перебували на спрощеній системі оподаткування та планують її також застосовувати в 2015 році, заяву подавати не потрібно.

Довідково: станом на 01.12.2014 р. суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, сплатили до бюджету 58,2 млн. грн. єдиного податку. В порівнянні з минулим роком надходження зросли на 8,4 млн. грн., або на 16,9 %.

Юридичні особи сплатили 15,9 млн. грн., а фізичні особи, відповідно, 42,3 млн. грн.

Сьогодні 12833 суб’єктів господарювання працюють на єдиному податку, що становить 51 % суб’єктів господарювання, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Рівному.

Про це повідомляють у ДПІ у м. Рівне