На Рівненщині продовжують вшанування Героїв Небесної сотні. Меморіальну дошку герою України, Почесному громадянину Рівного Олександру Храпаченку відкрили на стіні школи, де він навчався. Спогадами про загиблого героя поділилися його друзі та однокласники. Більше - у сюжеті наших журналістів.

У НВК школі-ліцей №19 Олександр Храпаченко навчався лише два роки. Та саме тут вирішили вшанувати його пам'ять меморіальною дошкою. Її встановили на стіні школи, неподалік від входу. За християнським звичаєм меморіальну дошку освятили.

На відкриття зібралося чимало знайомих, однокласників та вчителів героя. Класний керівник Олександра Храпаченка пригадує: у шкільні роки юнак виділявся з-поміж однолітків.

Однокласник Володимир пригадує: спілкувався з Сашком незадовго до його загибелі. Тому знав, що він на Майдані. Каже: Храпаченко чекав зустрічі однокласників, планував приїхати, та не судилося.

Наталія навчалася з Олександром Храпаченком у одному класі, а згодом - у паралельних групах в інституті. Каже: юнак був лідером по життю, умів повести за собою людей.

Близько місяця тому меморіальну дошку Олександру Храпаченку встановили на будинку, де він жив. Тож пам'ятний знак на стінах школи став другим у нашому місті Герою небесної сотні.