Замість того, щоб вкотре нагадувати основні правила поведінки на льоду, рівненські рятувальники вирішили представити все на практиці. Спільно з представниками обласних засобів масової інформації вони навчали рибалок правил безпеки на водних об’єктах в зимовий період.

На теренах Рівне нщини протікає 171 річка, розташовано 13 водосховищ, 52 озера та 561 ставок. Річки та озера вкрилися кригою, а любителі зимової риболовлі вже давно розпочали свій „екстремальний” відпочинок. Однак, слід констатувати, що такий відпочинок, на жаль, нерідко закінчується трагічно. В минулому році на Рівне нщині у зимовий період на водоймах вкритих кригою загинуло 10 людей. А вже з початку цього року матросами-рятувальниками обласної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах вже було врятовано троє любителів зимової риболовлі. Водяна стихія забирає, як правило життя у тих, хто проявляє безпечність та легковажність, нехтуючи елементарними заходами безпеки.



pic

12 грудня працівники Головного управління ДСНС у Рівне нській області спільно з представниками обласних засобів масової інформації провели рейд на найбільшій водоймі обласного центру - озері Басів Кут, яке розташоване практично неподалік центральної частини міста Рівного.



pic

Учасники рейдової групи вкотре нагадали рибалкам про основні правила поведінки на льоду та роздали рекомендаційні листівки. Всім громадянам, які перебували на льоду наголосили, що різка зміна температури повітря, яка спостерігається останнім часом може призвести до тоншання льоду. А це у свою чергу підвищує небезпеку перебування на кризі. Окрім профілактичних бесід, усім бажаючим, рятувальники-водолази продемонстрували майстер-клас по порятунку потерпілого з під криги. Надання першої долікарської допомоги та відігріву потерпілого.



pic

pic

Трагічних випадків наразі на річках та ставках області, на щастя, не зареєстровано, проте пильності втрачати не варто. За прогнозами гідрометеоцентру попереду ще мороз. Стовпчик термометра за вікном зараз показує плюсову температуру, проте більшість стоячих водойм на Рівне нщині скуті кригою, вона сіра, просякнута водою, а тому дуже небезпечна.



pic

pic

pic

На міському озері Басів Кут повідомлення про температуру повітря, товщину криги та правила поводження на замерзлій водоймі із гучномовця лунають 6-8 разів на годину. Крім того, кожні десять хвилин черговий рятувальник пильно оглядає у бінокль усе озеро. Тому уникнути зауваження за неправильне поводження на льоду порушникам досить важко.

Слід додати, що подібні рейди проводяться рятувальниками на території усіх районів області.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Рівне нській області