Життя за ґратами зовсім не веселе, тому підсудні вдаються до будь яких методів аби не потрапити за колючку. Так зробив і викладач одного з коледжів Рівного. При вступі чоловік вимагав від студента тисячу доларів хабара – за навчання на державній формі. Гроші взяв, але покласти у кишеню не встиг. Освітянина взяли на гарячому.

Все сталося під час літньої вступної кампанії до одного з вищих навчальних закладів Рівного. Секретар приймальної комісії захотів тисячу доларів США від вступника на державну форму навчання. Але здійснитися цьому бажанню не вдалося.

Викладача затримали. У ході досудового розслідування підозрюваний повністю визнав вину у вчиненні інкримінованого злочину та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Згідно з вироком суду викладачу призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 тис грн. А також останнього позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій, строком на 3 роки.

Вирок суду в законну силу ще не вступив. Учасники судового процесу мають право на його оскарження в передбачений законом термін.