Аби продукція Рівненських фермерів користувалася попитом, вона має бути не лише смачною, а ще й якісною. Такий європейський досвід сьогодні передавали місцевим підприємцям польські колеги. Три десятки рівненських фермерів та 15 польських сільгоспвиробників сьогодні зібралися, аби поділитися досвідом та домовитися про подальшу співпрацю. Більше - у нашому сюжеті.

Валерій Калахан керує напрямком тваринництва на одному з підприємств Рівне нщини. Розповідає: нині мають 5 з половиною тисяч голів великої рогатої худоби. Значна частина - дійна. Познайомитися із досвідом польських колег - основна мета участі у бізнес-зустрічі поміж сільгоспвиробниками двох країн.

Подібні бізнес-зустрічі польська сторона вже проводила з фермерами Волині. Така співпраця мала гарні результати, тепер же орієнтуються на сільгоспвиробників Рівне нщини.

Досвід написання та реалізації грантових програм вже давно реалізується польськими фермерами. Цьому слід повчитися і рівненським виробникам сільгосппродукції.

Продукція рівненських виробників має бути насправді якісною, аби бути конкурентноспроможною на ринку та мати попит у споживачів.

Зустріч вже отримала перші практичні результати. Із січня 12 фермерів з Рівне нщини вирушать на місячне стажування у Польщу.