Термін зберігання негативно відбивається на якості продуктів, тому свіжі овочі / фрукти, молочну, хлібну та м'ясну продукцію краще купувати раз на кілька днів. Вважається, що якісні продукти харчування коштують дорого.

Якщо це стосується якоїсь готової продукції, наприклад, шоколаду, то тут ще може спрацьовувати це твердження, але якщо мова йде про натуральні продукти, то на них це правило далеко не завжди поширюється. Навіть на прикладі шоколаду можна знайти більш якісні та менш дорогі альтернативи. Завжди читайте склад на етикетці.

Курка

Це стратегічно важливе для трансформації тіла джерело високоякісного білка. Найбільш підходящим для дієтичних цілей вважається куряче м'ясо - курячі грудки, ніжки без шкіри. Тут діє кілька правил:

• Купувати охолоджене м'ясо, а не заморожене, щоб не переплачувати за воду;

• Якщо курка купується в магазині, то особливу увагу на наявність дівочої пломби на упаковці. Вона не повинна бути пошкодженою;

• Охолоджене куряче м'ясо зберігається 5 діб і менше, читайте термін зберігання на упаковці - якщо він вищий, то значить курка щедро приправлена консервантами;

• Не соромтеся нюхати м'ясо. Якщо вона зіпсована, то ви цей запах відразу відчуєте. І ніколи не забудете;

• Не купуйте курку в кольорових пакетах;

• М'ясо повинно мати світло-рожевий відтінок, а жир - блідо-жовтий, шкіра повинна бути чистою і сухою.

На жаль, це можна дізнатися вже під час готування, але якщо м'ясо липке і слизьке, то напевно птах хворів, а для її лікування використовувалися антибіотики.

Риба

Що стосується риби, то краще купувати свіжу живу рибу у великих супермаркетах, де за якістю ще хоч якось стежать. Ринки і маленькі магазини для покупки свіжої риби не найкращий варіант.

При покупці філе або порізаної на шматки риби потрібно дивитися на якість її м'яса. Воно повинно мати здоровий вигляд. Якщо краї потемніли або обвітрилися, то не варто таку рибу купувати.

Купуючи свіжу мертву рибу, уткніть в неї пальцем. Якщо з'явилася на тушці вм'ятина, то це означає те, що вона протухнула.

Яйця

Якщо яйце спливають, то це вже неякісний і не свіжий продукт, але це не означає, що покупка яєць, як кіт у мішку.

• Обов'язково читайте термін придатності або дату реалізації, його друкують на упаковках і на самій шкаралупі;

• Про термін придатності розповість маркування С - 8-25 діб, Д - 7 днів.

• Звертайте увагу на чистоту шкаралупи, а при готуванні завжди мийте яйця;

• Яйця повинні зберігатися в прохолоді, тому влітку не купуйте їх на вулиці.

Перед приготуванням не зайвим буде потрясти яйце. Якщо воно рухливе всередині, то краще викинути його.

Молочні продукти

Вибрати якісні продукти з молочки складніше, але можна спробувати.

При виборі продукції краще утриматися від жирної і повністю знежиреної молочки. Перша містить насичені жири, друга - компенсується чимось іншим. Наприклад, знежирений сир цілком може містити крохмаль. Перевірити легко - взяти трохи і додати в нього трішки йоду. Якщо посиніє, то значить сир з крохмалем, що не посиніє - без.