Про це заявив начальник Рівненського гарнізонного госпіталю Олексій Кльонов у ході засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров‘я, материнства та дитинства і навів приклад: госпіталю без попередження відключили електроенергію, і лише за щасливим збігом обставин ніхто з хворих військових – пацієнтів закладу не постраждав, - звернувся до депутатів пан Кльонов.

Виділити кошти на закупівлю генератора пообіцяли на черговій сесії обласної ради 18 грудня.

- 280 тисяч гривень, необхідних для придбання генератора, не така вже і велика сума, тим паче що від цього залежить життя хворих. Тому ми на наступній сесій винайдемо резерви та виділимо ці кошти, - сказав заступник голови облради Степан Павлюк. Також члени постійної комісії розглянули проект програми здійснення шефства над Рівне нським гарнізонним військовим госпіталем на 2014-2015 роки.

Як поінформував депутатів Олексій Кльонов, на даний час на стаціонарному лікуванні в госпіталі перебуває 160 військових – учасників АТО, з них 158 – мешканці області. З них 17 поранених, 10 травмованих. А з початку АТО в госпіталі проліковано 1051 хворих, з них 880 рівненських хлопців.

- Розроблена програма підтримки госпіталю сприятиме лікуванню саме рівненських військових. На реалізацію її заходів передбачено майже 473 тис.грн. які будуть використані для ремонту дахів лікувальних корпусів, операційного блоку, заміни вікон, - розповів голова Рівне нської обласної ради Михайло Кириллов.

Депутати підтримали цю програму та рекомендують винести на розгляд чергової сесії обласної ради. Остаточне рішення буде прийняте за результатами голосування на пленарному засіданні сесії.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.