Аптека для наркоманів. Саме так вже тривалий час називають один з медичних закладів на вулиці Костромській мешканці сусідніх багатоповерхівок. Люди нарікають, у аптеці підозрілим особам продають медикаменти, з яких потім виготовляють наркотики. Від цього страждає цілий мікрорайон. Неодноразово питання піднімали і на засіданні Рівненського міськвиконкому, та попри запевнення міліціонерів у справній роботі торгівля у закладі не припиняється. Що потрібно, аби горе-аптека припинила свою роботу та не слугувала розплідником наркоманів - у сюжеті наших журналістів.

У Рівному помітна тенденція до зменшення споживання важких наркотиків, переконують міліціонери. Сучасні наркомани все частіше використовують для приготування "дози" медичні засоби. Кодеїновмісні препарати купують прямісінько в аптеках, до того ж часто, без жодного рецепту. У цьому неодноразово запевняли і правоохоронців, і членів виконкому мешканці багатоповерхівок на вулиці Костромській. Люди вже не перший рік ведуть боротьбу з аптекою, яка розташована поруч. Попри виявлення під час минулорічного обшуку в аптеці на Костромській, 5 чималої кількості наркотичновмісних та сильнодіючих препаратів без жодних документів справа ходу так і не отримала. А скарги від людей надходять і досі.

До того ж в рішенні суду значилося, що оскарженню воно не підлягає. Власник аптеки на засіданні виконкому переконує: сильнодіючі препарати не продає й не продавав. Апелює: за весь час, скільки працює заклад, жодного разу не бачив дільничного, та й у книзі скарг і пропозицій - жодного запису з наріканнями.

Начальник Державної служби контролю лікарських засобів у Рівне нській області Сергій Лебедь каже, аптека працює з кінця 2011 року і відтоді постійно порушує закон. Тут продавали незареєстровані в Україні ліки, не перевірялась якість препаратів, а ще не надавалися документи, які підтверджують закупівлю лікарських засобів.

Вирішити це питання - ледь не справа честі, переконує міський голова. Бо ж чув не одну скаргу на аптеку від рівнян.

Начальник міськвідділу міліції переконує: справу таки доведуть до логічного завершення. А ще правоохоронці запевняють: не один раз писали звернення у столицю, аби внести зміни по кодеїновмісних препаратах, які мають перебувати на кількісному обліку. Адже за неправомірний збут лікарської сировини для наркотиків ані кримінальної, ані навіть адміністративної відповідальності немає.