Вперше побували в Україні представники Краківського воєводського бюро праці. У Рівному польські колеги не лише презентували свої проекти щодо зміцнення людського капіталу, а й перейняли досвід служби зайнятості Рівненщини. Після сесійної частини зустрічі, що відбулася 9 грудня на базі НУВГП, польська делегація відвідала Рівненський міський центр зайнятості та центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Поляки приїхали до Рівного на першу сесію Академії міського господарства в рамках угоди про співпрацю між Комітетом міського господарства Національної економічної палати у Варшаві, НУВГП та Рівне нською облдержадміністрацією. Темою міжнародного зібрання обрали «Зміцнення людського капіталу в Рівне нській області», тож до складу делегації увійшли керівники Краківського воєводського бюро праці.

Учасників привітала Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи. У тематичному контексті зустрічі вона зазначила, що інвестиції в людський капітал – це дії, які підвищують професійну кваліфікацію та продуктивність праці. Тему розширив голова комітету міського господарства Національної економічної палати у Варшаві Зенон Кічка.

На питаннях польського ринку праці та механізмів працевлаштування більш детально зупинився директор Краківського воєводського бюро праці Анджей Мартинуска. Працівники воєводського бюро праці презентували рівненській стороні проекти: «Напрями розвитку людського капіталу на 2014-2020 роки. Регіональний ринок праці», «Малопольське партнерство для навчання впродовж усього життя», «Малопольскі стандарти освітньо-навчальних послуг». У безпосередньому спілкуванні, запитаннях і відповідях польські партнери та директор Рівне нського обласного центру зайнятості Іван Ткачук окреслили можливості подальшої співпраці.

На подібність і відмінність у методах роботи звертали увагу польські гості під час екскурсії до Рівне нського міського центру зайнятості та центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Про кожен етап шляху від безробітного до працевлаштування, роботу з роботодавцями, профорієнтаційні послуги, професійне навчання розповіли заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок, директор Рівне нського міського центру зайнятості Володимир Даценко, заступник директора центру професійно-технічної освіти ДСЗ Людмила Абрамова.

У підсумку польські колеги висловили схвальні відгуки і, навіть, деяке здивування тим високим рівнем послуг і матеріально-технічної бази служби зайнятості, який побачили на Рівне нщині . Наприклад, у Краків повезуть із собою багато зразків роздаткових інформаційних матеріалів. Тож український «Барометр професій» зможе послугувати й польським безробітним.

Про це повідомили

pic