З початку 2014 року в Рівненській області під час земельних торгів було реалізовано 49 лотів щодо продажу земельних ділянок та прав оренди на земельні ділянки.

У результаті застосування конкурентних механізмів вартість проданих ділянок зросла майже у 1,5 разу. Про це повідомляє Головне управління Держземагентства у Рівне нській області.

Зокрема, в результаті продажу на торгах 14 земельних ділянок вартість продажу зросла в 1,2 разу та склала 358,7 тис. гривень. Право оренди на 35 ділянок було продано із загальною річною орендною платою 466,8 тис. гривень, при цьому вартість продажу зросла в 1,5 разу.

Крім того, землевпорядники Рівне нщини, одні із перших в Україні, забезпечили проведення земельних торгів із продажу права оренди земельної ділянки сільгосппризначення площею 2,29 га вартістю 24,48 тис. гривень, при цьому стартова вартість ділянки зросла на 5 відсотків.

Загалом з початку року, виконуючи завдання Уряду щодо продажу земельних ділянок та реалізації прав оренди виключно на конкурентних засадах, фахівці органів земельних ресурсів Рівне нщини продали на земельних торгах 49 лотів вартістю 825,5 тис. гривень.