09 грудня о 13.21 годині до чергової частини Рівненського міського відділу міліції надійшло повідомлення від рівнянина про те, що о 13.08 годині на вулиці Біла, 16, що в Рівному, на території одного із підприємств, у покинутому приміщенні охорона виявила розтяжку до предмету, зовні схожого на гранату.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Рівне нського міськвідділу міліції, група спеціалістів-вибухотехніків НДЕКЦ при УМВС України в Рівне нській області, медики, рятувальники та працівники СБУ України в Рівне нській області.



pic

Наразі встановлено, що в дверному отворі у покинутому приміщенні невідомі особи встановили мідний дріт, до якого приєднали з обох боків піротехнічні вироби, один з яких був поміщений в пластмасовий корпус, зовні схожий на корпус від гранати. Дані предмети не є вибухонебезпечними та були знешкоджені на місці події.



pic



pic

Наразі слідчим відділом Рівне нського міськвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Рештки піротехнічних засобів правоохоронці вилучили та направили на дослідження в Науково- дослідний експертно–криміналістичний центр при УМВС України. Триває досудове рослідування.



pic

Про це повідомляють у Рівне нському МВ УМВС України в Рівне нській області.