Сьогодні, 9 грудня, відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров‘я, материнства та дитинства під час якої депутати визначались із кандидатурами на призначення керівниками обласних комунальних закладів сфери «Охорона здоров‘я».

Найбільша дискусія розгорілась навколо призначення керівника Рівне нського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру. На цю посаду претендує чотири кандидатури: Володимир Кисіль, якого рекомендує трудовий колектив закладу, Володимир Лепеха – рекомендує громадська організація «Українське ядерне товариство», Володимир Якимець - рекомендує управління охорони здоров‘я облдержадміністрації та Ігор Корчак – рекомендує Координаційна громадська рада в області.

- Мене не цікавить прізвище майбутнього керівника закладу. Мене хвилює його бачення розвитку та що він планує зробити, перебуваючи на посаді, яка в нього програма розвитку? Ми фінансуємо діагностичний центр з обласного бюджету, але коли громадянин приходить в заклад, ніби потрапляє в супермаркет – всі послуги платні. То що робити з цим глобально, яким ми хочемо бачити заклад в перспективі - ось ключове питання, - задав тон обговорення голова обласної ради Михайло Кириллов. Щоб прийняти правильне рішення, депутати заслухали програми розвитку закладу, які представили претенденти на посаду керівника.

Але жодна з них, на думку членів постійної комісії, не є достатньо переконливою. Як відмітив голова постійної комісії Василь Веляник, зараз в діагностичному центрі дублюється багато медичних послуг, які надають інші спеціалізовані медичні установи. Заклад не став потужним центром діагностики, як того хотіли при його створенні. Відтак стратегічний план його розвитку залежить від стратегії розвитку медицини в країні, яку має найближчим часом презентувати суспільству новопризначений Міністр охорони здоров‘я України. Саме цю стратегію і повинен реалізовувати новопризначений керівник закладу.

Тож профільна постійна комісія рекомендує відтермінувати призначення головного лікаря та не виносити зазначене питання на розгляд сесії облради. А ось підтримку профільної постійної комісії отримали наступні кандидатури:

- Івана Зими на посаду головного лікаря Рівне нської обласної клінічної лікарні;

- Оксани Петрук на посаду головного лікаря Рівне нського обласного центру психічного здоров‘я населення;

- Павла Маєвського на посаду головного лікаря ТМО «Психіатрія. Наркологія»;

- Віталія Бойка на посаду головного лікаря Рівне нської обласної дитячої лікарні.

Кандидатура ж Миколи Надєйка, разом з іншими претендентами на посади, буде розглядатися обласними обранцями на засіданнях інших постійних комісій та на сесії, хоча за словами начальника управління охорони здоров'я Рівне нської ОДА Юрія Осіпчука, йому варто було б залишитися на посаді головного лікаря міської дитячої лікарні, оскільки цей заклад також потребує висококласного спеціаліста на керівній посаді.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА