Офіцери групи цивільно-військового співробітництва провели спільну розвідку місцевості з представниками волонтерської організації «Цитадель» в колишніх місцях розташування підрозділів Збройних Сил України на Луганщині, щодо виявлення невстановлених місць поховань військовослужбовців.

В результаті пошукових заходів на Луганщині не підтверджено місця імовірних поховань українських воїнів.

Зокрема, в Ново-Айдарському районі, обстежені місця дислокації підрозділів Збройних Сил України, які у вересні цього року, були обстріляні реактивними системами залпового вогню типу «Смерч», «Ураган» та «Град» з боку терористів. Про це свідчать знайдені фрагменти даних типів озброєння.



pic

Крім цього знайдені хрести з вінками, які мають зазначати місця загибелі бійців. В ході розкопок встановлено, що в цих місцях поховання відсутні, а встановлені хрести з вінками визначають лише місця загибелі військовослужбовців.



pic

В результаті спілкування з представниками органів місцевого самоврядування та опитування місцевих жителів ще раз було підтверджено, що наступного дня після обстрілів наших позицій військовослужбовці Збройних Сил України провели евакуацію всіх загиблих. Пізніше, за кілька днів, здійснено евакуацію знищеної та пошкодженої військової техніки.

До початку холодів військові та підрозділи МНС частково виконали зачистку визначених ділянок місцевості від вибухонебезпечних предметів. Офіцери групи військово-цивільного співробітництва провели роз’яснювальну роботу серед місцевих жителів щодо дотримання мір безпеки до виконання повної зачистки цієї території.



pic

pic

Джерело: Прес-центр АТО