Нагадаємо, подія сталася у вересні цього року у Катеринівській виправній колонії. Двоє засуджених випивали у теплиці. Один схопив лопату і забив нею співпляшника. Нещодавно вбивцю засудили і прибавили років за гратами.

Того дня 45-річний ув’язнений із Здолбунівського району працював у теплиці Катеринівської виправної колонії. До нього зайшов інший засуджений, 38-річний Юрій з Ковеля. Чоловіки почали розпивати алкогольні напої. Між ними раптово виник конфлікт. У результаті молодший схопив лопату і вдарив дерев’яним заступом кілька разів по голові товариша по чарці. Останній помер на місці події. Він мав вийти на волю через 5 років.

Під час судових слухань, підозрюваний свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, щиро розкаявся. Він пояснив, у теплиці вони пили саморобне вино, а образився на загиблого через те, що частину напою той від нього приховав.

За це він і почав лупцювати нещасного всім, що потрапило під руку: лопатою, держаком, цвяходером та дерев'яною палицею по голові, тулубу, руках та ногах. Днями Сарненський районний суд виголосив вирок: за ґратами вбивця проведе ще 8 з половиною років.

Цей вирок законної сили ще не набув, тож поки засудженого утримують у Рівне нському слідчому ізоляторі. Невдовзі вирішать, до якої установи він поїде відбувати покарання.