На Рівненському загальновійськовому полігоні волонтерами організації «Білі берети» проведено тренінг тактичної медицини для військовослужбовців однієї з військових частин оперативного командування «Північ», які невдовзі відправляться в зону АТО.

Завдяки досвідченим волонтерам-інструкторам, які мають досвід роботи в екстремальних ситуаціях, військові навчилися надавати медичну допомогу пораненим на полі бою товаришам та, в разі необхідності, самим собі.

- Курс дає можливість отримати мінімальний рівень знань, який необхідний кожному бійцю для того, щоб вижити на полі бою, — розповів координатор волонтерської організації «Білі берети» на Рівне нщині Дмитро Ондрощук. — Зважаючи на щоденні порушення миру бойовиками на Донбасі, нашим завданням є навчально-тренувальна робота незалежно від категорій військовослужбовців як у складі підрозділів, так і з кожним окремо. Навчання базується на комплексних «combat medicine» програмах НАТО.

По завершенні занять військові подякували своїм тренерам за допомогу та обговорили план з розширення подальшої співпраці. Планується, що найближчим часом представники «Білих беретів» проведуть триденний курс тактичної медицини для військово-медичних працівників.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.