Військова техніка в центрі Рівного. На честь Дня Збройних сил України активісти організували флешмоб на підтримку українських військових, що захищають свою країну. Акцію провела організація "Флешмоб Рівне" за підтримки волонтерського руху "Допомога Армії Рівне". Чим дивували перехожих, знають наші журналісти.

В суботу вранці на головній площі міста з'явилась військова техніка. Не для того аби налякати рівнян, а просто - таким чином волонтери хотіли привернути увагу жителів міста до своє акції, метою якої був збір коштів для військових в зоні АТО.

Волонтер переконує - зима вносить свої корективи, тому і потрібні речі, які напряму пов'язані з холодом. Вони, каже, і є найбільш необхідними.

Неповне укомплектування солдат - одна з тих проблем, яку потрібно вирішувати найшвидше, кажуть активісти. Адже відсутність тих чи інших елементів амуніції, а в більшості випадків просто взуття, значно знижує бойову ефективність тих, хто зараз захищає нашу державу.

Поки малеча фотографувала та роздивлялася бронетранспортер , волонтери розповіли як проходить збір коштів для військових, та як на це реагують люди. Адже в останній час з'явилась велика кількість шахраїв, котрі видурюють гроші у тих хто хоче допомогти, прикриваючись допомогою для військовослужбовців.

Поряд із військовою технікою також розмістили спальні мішки та намет, щоб кожен охочий зміг спробувати себе в ролі військовослужбовця. А справжньою родзинкою заходу став збір-розбір автомату Калашникова, який є основною стрілецькою зброєю Збройних Сил України. Також волонтери розповіли, для чого потрібно досконало володіти цими навичками.

Рівне нські волонтери продовжать збирати та надавати допомогу для військовослужбовців, які перебувають на фронті. А жителів міста та області застерігають від можливих шахраїв, які активізувались останнім часом.